top of page

Pasta mediterana

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023


Wij zijn thuis echte pastalovers. Er gaat geen week voorbij dat we geen pasta eten, en liefst meerdere keren per week. Lange tijd heb ik mezelf dat niet toegelaten. Op school hadden we namelijk geleerd dat je best niet meer dan 1x/14 dagen (!!!) pasta eet. Dat regeltje is lang in mijn hoofd blijven voortbestaan. Gelukkig heb ik ondertussen mijn eetregels opzij kunnen schuiven.


Deze pasta ontstond, zoals de meesten van mijn recepten, op een avond waarop het snel mocht gaan. Ik keek in mijn koelkast wat ik nog had; kerstomaten, vegetarisch gehakt en olijven. Maar één ingrediënt tilde de smaak naar duizenden niveau’s hoger. Het potje met olijven (met look) was bijna op, en zoals altijd wist ik niet goed wat doen met de olie die in het potje overbleef. Ik besloot het dan maar mee door de pasta te roeren. WAT. EEN. SMAAKBOM.

My god, zo lekker! Echt een aanrader om voortaan de olie van je potje olijven in je pastagerechten te gebruiken.

Een nieuw #luiewijvenrecept is geboren.Ingrediënten voor 2p:

  1. (Volkoren) linguine

  2. 500 gram kerstomaten

  3. 200 gram veggie gehakt

  4. 3 el olijfolie

  5. 10-tal groene olijven

  6. De olie van een potje groene olijven, lieft met knoflook 😉

  7. Peper en (grof) zout


Bereiding:

Verwarm je oven op 175 graden. Spoel je kerstomaten af en voeg ze toe aan een grote ovenschaal. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en kruid met peper en zout. Schuif gedurende 30-40 minuten in de oven.


Kook je pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en bak je veggie gehakt even in een pan met olijfolie, op middelmatig vuur.


Giet je pasta af. Eenmaal je kerstomaten klaar zijn (wanneer het sap goed is vrijgekomen), roer je de kerstomaten, het gehakt, de olijven en de olijven-olie onder de pasta.


Kruid met peper en (grof) zout naar smaak. Eventueel kan je ook wat lookpoeder toevoegen.

Smakelijk!

 


Mijn boek ‘bye bye dieet’ ligt in de winkels! Ook al is het een leesboek staan er 14 eenvoudige recepten in.
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page