top of page
Foto van schrijverAlessia Couvreur

Heerlijke crumble van appel en rood fruit

(Recept onderaan de foto)


Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag, ik kan daar enorm van genieten! Nog even de rust opzoeken vooraleer ik in actie schiet, ik heb dat nodig.Ā šŸ™šŸ»

Ā 

Dat geldt niet voor iedereen als je weet dat 1/3deĀ van de vlamingen geregeld hun ontbijt overslaan. Ik peilde bij de (bijna) niet-ontbijters onder jullie wat de redenen waren; geen tijd, geen inspiratie, liever langer slapen (feel youĀ šŸ„¹) en nog geen honger waren de meest gegeven antwoorden.

Ā 

Als het voor jou goed voelt om pas later voor de eerste keer te eten, dan is dat natuurlijk helemaal ok!Ā šŸ„°

Merk je op dat je doorheen de dag meer cravings hebt, of je je vaak overeetā€¦ dan is het wel interessant om eens te kijken wat het doet als je wel zou ontbijten. Een maaltijd die geskipt wordt wilt je lichaam op andere momenten gaan inhalen, want je hebt de energie en de voedingsstoffen wel nog steeds nodig.Ā 

Ā 

Starten met ontbijten? 1 tip: zoek het niet te ver en hou de drempel hĆ©Ć©l laag zodat het haalbaar voor je is. Van niks naar een volledig samengesteld ontbijt is vaak een heel aantal stappen te ver. Zoek de motivatie ook bij jezelf; doe het omdat jij het wilt, omdat het je beter zou doen voelen, omdat je voor je lichaam wilt zorgen. Niet omdat je denkt dat het moet, dat werkt meestal niet op de lange termijn.Ā šŸ˜Š

Ā 

Wat is er voor jou realistisch? Zoek het in het begin echt niet te ver, ook al is het niet meer dan een granenreep, of een potje (plantaardig alt. voor) yoghurt. Later uitbreidbaar met granola en/of fruit. Of een snelle boterhamā€¦ Een andere optie is om in het weekend je ontbijt te mealpreppen (als dat iets voor jou is); deze crumble, pancakes, havermoutrepen, een portie havermout of chiapudding voor meerdere dagenā€¦Ā 

Ā 

Sowieso, kijk wat voor jou werkt! Bouw zo stilaan op, tot je zelf tevreden bent.





Ingrediƫnten voor de eerste laag:


  • 4 rode appels

  • 150 g mix van rood (diepvries)fruit

  • Sap van een halve citroen

  • 60 ml appelsap

  • 55 g (kokosbloesem)suiker

  • 1,5 el maĆÆzena

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 1/2 tl nootmuskaat



Ingrediƫnten voor de tweede laag:


  • 60 g havermoutvlokken

  • 60g amandelmeel (of eender welke bloem)

  • 70 g (kokosbloesem)suiker

  • 3 el gesmolten kokosolie

  • 2-3 el pindakaas

  • 1 handvol noten

  • 1/2 tl kaneel

  • Snuif fleur de sel



Bereiding:


  • Was en snij de appels met schil in dunne plakken.

  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de eerste laag in een grote kom.

  • Verwarm de oven op boven- en onderwarmte op 180 graden.

  • Vet een grote ovenschaal in met een neutrale olie.

  • Verdeel de eerste laag over de bodem van de schaal.

  • Hak de noten klein.

  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de tweede laag en verspreid deze bovenop de eerste laag.

  • Plaats de schaal gedurende 40 minuten in de oven.

  • Serveer met Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt of, eet als dessert met ijs.



Smakelijk!

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page