top of page

Linzensoep

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023

Een heerlijk vullende linzensoep vol smaak. Qua groenten hield ik het hier enkel bij wortel en zoete aardappel, maar gebruik gerust de groenten die je in huis hebt. Dit is een perfecte maaltijd om restjes in te verwerken.


Ik gebruikte gedroogde rode linzen, maar dit kies je ook volledig zelf. Gedroogde linzen hoeven niet op voorhand te weken, in tegenstelling tot bonen en kikkererwten. Je kan uiteraard ook kiezen voor linzen uit blik. Peulvruchten zijn niet alleen rijk aan koolhydraten, maar ook aan eiwitten, waardoor ze perfect vlees/vis kunnen vervangen. Met de porties uit het recept kan je zeker 6 kommen vullen.




Ingrediënten: • 1,8 l groentebouillon (ik gebruikte 2 eetlepels groentebouillon) • 2 rode ajuinen • 2 teentjes knoflook • 2 grote zoete aardappels • 4 wortels • Linzen: 350g gedroogde linzen of 2 blikken van 400g • 3 grote eetlepels groene currypasta • Kruiden naar smaak: kurkuma, gember, ras el hanout en piment d’espelette (of cayennepeper) • Afwerken met verse koriander of peterselie en pompoenpitten (optioneel)


Bereiding: • Schil en snij de ajuin en pers de teentjes look uit • Schrob de wortels en zoete aardappel schoon en snij in stukken • Neem een grote kookpot, zet op de vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Stoof de groenten. • Voeg de currypasta en de kruiden toe • Giet de bouillon er bij en laat 15-20 min koken • Voeg de linzen toe zodat ze de juiste bereidingstijd hebben (linzen uit blik voeg je helemaal op het einde toe) • Proef en voeg extra kruiden toe naar smaak • Serveer met verse kruiden en pompoenpitten (optioneel)

Smakelijk!



Gezonde groetjes, Alessia

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page