Dit is mijn all time favoriet curry recept. Ik maakte het tijdens mijn allereerste kookworkshop en de potten werden uitgelikt. Het werd meer dan 258 keer bewaard op Instagram dus we kunnen spreken van een groot succes! 😉
(Excuseer me voor de foto, ik geef toe dat die snel snel getrokken is en niet bedoeld was om te posten!)
INGREDIËNTEN:
1 paprika
3 middelgrote wortels
1 rode appel
1 zoete aardappel
1 blik kikkererwten
1 blik tomatenblokjes
1 blik kokosmelk
2 tenen knoflook
1 rode ajuin
2 el rode currypasta*
1 tl kurkuma
0,5 tl kaneel
0,5 tl gemberpoeder
Peper en zout naar smaak
Optioneel: verse koriander ter afwerking
BEREIDING:
Snij alle groenten en de appel in gelijke stukken.
Verwarm een grote pan met olijfolie en voeg de ajuin en look toe, gevolgd door de currypasta en de gedroogde kruiden.
Voeg dan alle groenten en de appel toe en roer om.
Na enkele minuten kunnen de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes erbij.
Laat nu 20-30 minuten sudderen met deksel op een laag vuur.
Kruid bij naar smaak, serveer en werk eventueel af met koriander.
Laat je me weten wat je er van vindt? 🙂
Smakelijk!
*Rode currypasta vind je in glazen bokaal in de meeste supermarkten.
Comentarios