Ok ok, Italianen zijn er vast niet mee akkoord dat ik hier de term ‘risotto’ gebruik, maar het smaakt er echt naar en je moet tenminste geen 20 minuten lang staan roeren totdat je arm eraf valt. 🙈
Alle credits voor dit recept gaan naar mijn lieve mama. The Queen Of Spices, noem ik ze tegenwoordig ook wel. Hoe zij steeds op de meest simpele gerechten komt en ze toch zo lekker op smaak brengt is geweldig.
Elke keer leer ik weer bij van haar, en dit recept is té goed om niet te delen. Je kan ook perfect de aubergine weglaten en de ‘risotto’ met iets anders combineren.
Ingrediënten bulgur ‘risotto’ voor 3-4 p. : • 65g bulgur per persoon • 400g witte champignons • 2 teentjes look of lookpoeder • Ui poeder naar smaak (ongeveer 1/2 tl) • 1 tl franse curry* • 1/4 – 1/2 tl piment d’Espelette* of chilivlokken (naar smaak) • Olijfolie • Zout naar smaak
Ingrediënten aubergine voor 3-4 p. : • Een halve aubergine pp • Olijfolie • Peper en zout
Bereiding aubergines: • Verwarm de oven op 180°C. • Snij de aubergines doormidden in de lengte. • Kerf diagonaal in het vruchtvlees van de aubergines in beide richtingen, zodat er een ruitenpatroon ontstaat. • Schik de aubergines in een ovenschaal. Laat gedurende 30 minuten garen en draai ze halverwege om, zo worden ze malser.
Bereiding risotto: • Zet water aan de kook voor de bulgur en kook de bulgur gedurende 10 minuten. Giet af. • Snij de champignons in stukjes en bak ze in een grote pan met de olijfolie en alle kruiden. Roer af en toe goed om. • Voeg de bulgur toe aan de champignons en roer goed om. Het is misschien nodig om wat water toe te voegen. Dek de pan af met een deksel en laat 5-10 minuutjes sudderen. • PROEF! En voeg kruiding toe naar smaak.
• Beleg de auberginehelft met de risotto.
SMAKELIJK 🌸
* TIPS • Franse currypoeder: je kan gerust ook andere currypoeder gebruiken maar deze is echt heerlijk. • Piment d’Espelette: andere piment kan ook, ik ben heel fan van deze.
E N J O Y !
xxx, Alessia
Comments