top of page

Alessia’s vegan prépré

Bijgewerkt op: 15 feb.

Preparé Americain of Americain Préparé? Wat zeg jij er tegen?

Soit, als kind at ik het enorm vaak, ik was er dol op. We noemden het “prépré”. Dus nu doop ik deze tot Alessia’s Prépré!


Toen ik nog vlees at at ik dolgraag préparé. Hoef je dus niet te vertellen dat ik heel blij ben met deze plantaardige versie.


Inspiratie voor het recept haalde ik bij Veguru, alleen heb ik niks afgemeten en heb ik enkele ingrediënten toegevoegd.INGREDIËNTEN: • 6 ronde rijstwafels (of spelt-, linzen-, quinoa-,… wafels) – ik gebruikte de glutenvrije crackers obv quinoa van Céréal. Naar gelang de grote van de wafels die je gebruikt ga je er misschien meer moeten toevoegen. • 1 klein blikje tomatenconcentraat (70g) • 70 – 140 ml water • 1 el olijfolie • 1/2 tl komijnpoeder • 1-2 tl misopasta • 1-2 el vegan mayonaise • Naar smaak: uienpoeder, gerookte paprikapoeder, srirachasaus, knoflookpoeder • 1 el sojasaus (bijvoorbeeld de ‘smoked shoyu’ van Lima) BEREIDING:


• Mix eerst de rijstwafels fijn in een blender. Voeg dan alle andere ingrediënten toe, met uitzondering vh water. • Voeg beetje bij beetje het water toe tot je tevreden bent over de consistentie. • Proef en voeg evt nog iets toe naar smaak.

Tip: serveer rauwe sjalot of kappertjes voor de échte belevenis.


Smakelijk!

 

Smakelijk!

​Alessia


#Broodbeleg #Préparé #Plantaardigbeleg #Recepten #Americain

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page