top of page
Foto van schrijverAlessia Couvreur

Vegetarisch gehaktbrood

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023

Wil je toch iets dat op vlees lijkt maar toch geen vlees is? Dan is dit gerecht perfect geschikt! Het is ook ideaal om vleeseters van de plantaardige keuken te laten proeven. Sommigen konden niet geloven dat er geen echt gehakt in zit! Inspiratie voor dit gerecht haalde ik bij Healthy Living James.



Ingrediënten voor 4 à 5 personen:

  • 2 grote wortels

  • 2 selderstengels

  • 250 g kastanjechampignons

  • 1 ajuin

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 pastinaak

  • 1 blik linzen

  • 1 blik zwarte bonen

  • 1 takje tijm

  • 3 eetlepels mosterd

  • 1 groentenbouillon blokje

  • 1 theelepel kipkruiden

  • 65 g speltbloem (1/2 cup)


Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden

  • Snij alle groenten in stukjes

  • Bak ze 5 min lang in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn

  • Voeg het bouillonblokje toe en kruid met kipkruiden.

  • Laat de peulvruchten uitlekken en spoel ze goed

  • Voeg ze toe aan de groenten samen met de mosterd en roer alles door elkaar

  • Voeg de verse tijm toe (haal de zaadjes van de takjes)

  • Mix het geheel (in een blender of met een staafmixer), zo bekom je een gehaktstructuur.

  • Roer nu de bloem erdoor

  • Neem een overschotel en verspreid het gehakt, druk goed plat. Ik maakte het in een broodblik maar dan is het vrij moeilijk om het mooi te snijden… Indien je een extra krokant korstje wenst kan je er ook een beetje paneermeel aan toevoegen

  • Laat nu 50 min in de oven garen.


Smakelijk!


234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page