Wil je toch iets dat op vlees lijkt maar toch geen vlees is? Dan is dit gerecht perfect geschikt! Het is ook ideaal om vleeseters van de plantaardige keuken te laten proeven. Sommigen konden niet geloven dat er geen echt gehakt in zit! Inspiratie voor dit gerecht haalde ik bij Healthy Living James.
Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
2 grote wortels
2 selderstengels
250 g kastanjechampignons
1 ajuin
2 teentjes knoflook
1 pastinaak
1 blik linzen
1 blik zwarte bonen
1 takje tijm
3 eetlepels mosterd
1 groentenbouillon blokje
1 theelepel kipkruiden
65 g speltbloem (1/2 cup)
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden
Snij alle groenten in stukjes
Bak ze 5 min lang in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn
Voeg het bouillonblokje toe en kruid met kipkruiden.
Laat de peulvruchten uitlekken en spoel ze goed
Voeg ze toe aan de groenten samen met de mosterd en roer alles door elkaar
Voeg de verse tijm toe (haal de zaadjes van de takjes)
Mix het geheel (in een blender of met een staafmixer), zo bekom je een gehaktstructuur.
Roer nu de bloem erdoor
Neem een overschotel en verspreid het gehakt, druk goed plat. Ik maakte het in een broodblik maar dan is het vrij moeilijk om het mooi te snijden… Indien je een extra krokant korstje wenst kan je er ook een beetje paneermeel aan toevoegen
Laat nu 50 min in de oven garen.
Smakelijk!
Comments