top of page

Teriyaki Noodles

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023

Eén van mijn oudste recepten kreeg een update. Heb enkele ingrediënten weggelaten zodat het nog gemakkelijker te maken is. Iedereen is dol op noodles, wat dit het ideale gerecht maakt wanneer je gasten ontvangt! Het recept is voor 3-4 personen.




INGREDIËNTEN

Voor de saus* : • 120 ml sojasaus • 60 ml water • 1 el esdoornsiroop • 1-2 el gemberpoeder of geraspte verse gember • Snuf peper • 1 el sesamolie • 1/2 el maïszetmeel

* Je kan ook kant- en klare teriyaki saus vinden in de supermarkt. Neem hier dan 180 ml van.


Voor de wok : • 120g volkoren noodles • 1 rode ui • 1 broccoli • 2 puntpaprika’s (of 2 paprika’s uit een bokaal) • 1 blok tofu • 1-2 el maïzena • Toppings (eventueel): 1 lente-ui, hennepzaad, cashewnoten, koriander.


BEREIDING


• Pers het vocht uit de tofu door het in een propere handdoek te wikkelen en er een zwaar gewicht op te leggen. • Snij de ajuin in maantjes, de paprika’s in reepjes en de broccoli in kleine roosjes. • Kook de noodles gaar. • Snij de tofu in blokjes en meng ze in een kom met de maïzena. • Verhit een pan met olijfolie en voeg de tofu toe. Laat enkele minuten bruin worden vooraleer je ze omdraait. Eenmaal de tofu gebakken is zet je je pan opzij. • Maak de saus door alle ingrediënten samen te mengen. • Verhit een (grote!) pan met olijfolie en bak de groenten gaar. • Voeg de noodles, saus en tofublokjes toe. Roer goed en laat even sudderen op een laag vuur. • Dresseer met de lente-ui, het hennepzaad en de cashewnoten.



Enjoy!


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page