top of page

RAW tiramisu cake

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023

Hmmm tiramisu, beste. dessert. ooit. Dankzij een workshop die ik volgde bij Tartelies, kan ik nu mijn eigen versies maken. Deze cakejes hoef je niet te bakken, maar ze moeten wel minstens een halfuur in de diepvries opstijven.

Voor je ze gaat eten haal je ze er 10-15 minuten op voorhand uit (of enkele uren op voorhand in de koelkast), zo hebben ze de tijd om te ontdooien. Het handige is dus dat je ze lang van tevoren kan maken, in de diepvries vervallen ze toch niet.


Met dit recept maak je ongeveer 15 stuks. Ik raad aan siliconen cupcake vormpjes te gebruiken aangezien je de cakejes er zo gemakkelijk uit kunt halen vooraleer je ze gaat eten.

​Ik had nog wat van de bodem over en maakte hier ‘energy balls’ van door er nog gehakte noten bij te mengen en ze tot balletjes te rollen.


INGREDIËNTEN : Voor de bodem

  1. 140g medjooldadels, 20 minuten op voorhand geweekt in heet water

  2. 140g amandelmeel

  3. 30g gesmolten kokosolie

  4. Snuif grof zout

  5. 1 el instant koffiepoeder of 2 el zwarte koffie

  6. 1 el speculaaskruiden

​Voor de vulling

  1. 200g cashewnoten, 1u op voorhand geweekt in heet water, of een dag op voorhand in koud water

  2. 60g agavesiroop (of andere)

  3. 70g gesmolten kokosolie

  4. 30g plantaardige melk

  5. 1,5 el amaretto (2de, witte laag)

  6. 1 el speculaaskruiden (donkere toplaag)

  7. 1 el pure cacaopoeder (donkere toplaag)

Extra

  1. Extra cacaopoeder om toe te voegen vooraleer je ze eet.


BEREIDING :

De bodemlaag

  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor tot je een dikke pasta hebt.

  2. Vul de cupcake-vormpjes met minstens 1 cm bodem.

Vulling

  1. Blend dan nu de eerste 4 ingrediënten van de vulling (cashewnoten, agavesiroop, kokosolie en melk).

  2. Neem 1/4de van de vulling apart voor de bovenste chocoladelaag.

  3. Mix de amaretto in de overige 3/4de.

  4. Vul de vormpjes met de witte amaretto-laag tot minstens 1 cm onder de rand, zodat er nog plaats is voor de bovenste laag.

  5. Vries de vormpjes gedurende minstens 20 minuten in zodat de witte laag verhard.

  6. Mix nu de speculaaskruiden en cacaopoeder door de overige 1/4de.

  7. Vul de vormpjes tot bovenaan.

  8. Vries in gedurende minimum 30 minuten.

  9. Haal ze op tijd uit de diepvries om ze te eten, ijskoud zijn ze niet even lekker 😋! Strooi er eventueel extra cacaopoeder over.

Tip: maak je vingers nat wanneer je de cupcakes vult, zo blijft er niks aan je vingers plakken.


E N J O Y !


Gezonde groetjes, ​Alessia


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page