top of page

Mocktail met watermeloen en Gili

Bijgewerkt op: 15 feb. 2023


Foto: Alessia Couvreur

Een kater? Liever niet!

Ik zeg nooit nooit, maar sinds een paar jaar drink ik nog zelden alcohol. En al zeker niet wanneer het ‘van mij verwacht wordt’. Het gevoel de dag nadien is het mij gewoon niet (meer) waard. Door zo lang zo weinig te drinken is een half glas al voldoende om mij een gigantische kater te doen bezorgen, en dat vermijd ik liever! Als de avond alcohol nodig heeft om het gezellig te maken, dan is het gewoon geen gezellige avond, punt. Enfin, dat is mijn mening he! Natuurlijk kan ik me ook nog heel leuke avonden herinneren (half dan toch), waar er wel (veel) gedronken werd, ook door mij. 😉


Ik krijg vaak de vraag hoe ik dat doe, zo nee zeggen tegen alcohol wanneer iedereen drinkt. Want dat is toch wat ongemakkelijk he…


Wel, ik ben heel goed geworden in grenzen stellen. Ik kies zelf wat ik eet en drink en ben niemand een uitleg verschuldigd. “Nee dankje, ik drink niet.” volstaat meestal. Soms volgt de vraag “Alé, waarom niet?!”, en dan antwoord ik met de blik van *gewoon daarom niet* en “omdat ik er geen baat bij heb…” of “omdat ik daarvoor kies…”. En dan zwijgen ze meestal wel. 😉


Maar waarschijnlijk ben jij gewoon heel benieuwd naar het recept van deze super lekkere mocktail! Dit is een samenwerking met Gili Drinks, een fantastische start-up van een Belgisch koppel die, je raadt het goed, allerlei producten met gember op de markt zetten. Watermeloen associeer ik instant met zomer en vakantie, dus werd het een mocktail met Gili én watermeloen.Recept: mocktail op basis van watermeloen en Gili gember Elixir


Foto: Alessia Couvreur


INGREDIËNTEN:

  • 175g watermeloen (vruchtvlees)

  • 3 el suiker

  • 3 blaadjes verse munt

  • Bruiswater

  • 1 shotje Gili Elixir

  • Optioneel: schijfjes verse gember en extra muntblaadjes ter garnering


BEREIDING:


Mix de watermeloen met een klein scheutje water, de suiker en de muntblaadjes. Verdeel onder twee glazen en vul aan met spuitwater (en ijsblokjes indien gewenst). Voeg bij elk glas een shotje Gili ginger elixir toe en werk eventueel af met schijfjes gember en muntblaadjes.

Enjoy! Laat je in de reacties onderaan weten wat je ervan vindt? 😉16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page