top of page

Een deep dive cursus
over emotioneel eten

Eet je dikwijls zonder fysieke honger? Gebruik je eten als troostmiddel? Heb je vaak 'last' van cravings?

DAN IS DEZE CURSUS INTERESSANT VOOR JOU!

Food & Feelings (2).png

Ik heb genoten. Ik heb gelachen. Ik heb geleerd.
Ik ga dit nooit vergeten en altijd bij mij dragen. Lesjes voor't leven. Jouw aanpak is zo luchtig.
Ik word er alleszins vrolijk van. Dankzij jou voelt dit voor mij als mezelf opnieuw leren kennen.
Het is gek en leuk en krachtig. Ik kan je niet genoeg bedanken, Alessia.

- Viki

EET JE VAAK ZONDER FYSIEKE HONGER TE HEBBEN?

GEBRUIK JE VOEDING VAAK ALS COMFORTMIDDEL?

KAN JE SOMS MOEILIJK STOPPEN MET ETEN, OOK AL HEB JE EIGENLIJK GENOEG?

KAN JE JE EMOTIES MOEILIJK BENOEMEN?

VOEL JE DIKWIJLS EEN ONVERKLAARBARE DRANG NAAR ZOET OF ZOUT?

EN WIL JIJ GRAAG...

VERSCHILLENDE SOORTEN HONGER VAN ELKAAR LEREN ONDERSCHEIDEN?

NIET ALTIJD VERLEID WORDEN DOOR ETEN?

INZICHTEN KRIJGEN IN JE EETGEDRAG?

MEER CONTROLE OVER JE EETPATROON?

BETER MET JE EMOTIES KUNNEN OMGAAN?

WELKOM IN FOOD & FEELINGS!

Hier leer je:

Waarom je emotioneel eetgedrag vertoont en hoe je het (h)erkent;

Wat de oorzaken en gevolgen zijn van emotioneel eten;

Hoe je verschillende soorten honger van elkaar leert onderscheiden;

Hoe je op een gezonde manier met je emoties én voeding kan omgaan;

Wat je kan doen bij cravings;

Hoe je bewuster kan eten, beter voor jezelf kan zorgen, meer headspace verkrijgt en nog veel meer!

Schermafbeelding 2023-03-15 om 12.31.16.png

Het is zo fijn om je filmpjes te bekijken en het voelt alsof ik dit traject niet alleen aanga. Ik had niet gedacht dat dit zou kunnen online, is super! Ik heb ontzettend veel geleerd en ik probeer alles elke dag toe te passen. Ik ben je voor eeuwig dankbaar.

- Nermina

NA FOOD & FEELINGS...

HERKEN JIJ EMOTIONEEL EETGEDRAG;

KAN JE OMGAAN MET CRAVINGS;

VOEL JE DE VERSCHILLENDE SOORTEN HONGER AAN;

HEB JE JE EMOTIES LEREN AANVOELEN EN BENOEMEN;

KAN JE VEEL MEER GENIETEN VAN VOEDING ZONDER SCHULDGEVOELENS!

Proficiat met je cursus! Een hele uitdaging met een prachtig resultaat. Heel duidelijke theorieën, goed onderbouwde inzichten en een filosofie waarvan we op lange termijn veel baat bij zullen hebben. Telkens opnieuw leer ik bij en worden een aantal patronen/ideeën doorbroken of net bevestigd of verduidelijkt!

DE MODULES

 • EXTRA
  Bonusmodules over slaap, mealprepping, pilates, HSP en meer!
 • 7. Lief voor mijn lijf
  Hoe kan je je lichaam respecteren? Hoe kan je anders naar je lichaam leren kijken? Hoe kan je in de spiegel kijken en denken "Ik mag er zijn, ik ben genoeg!" ? In deze module leer je lief zijn voor je lijf waardoor je je ook stukken beter in je vel gaat voelen.
 • 6. Leer omgaan met emotioneel eten en eetbuien
  Hoe ga je om met emoties en wat als eten je grootste comfort-middel is? Hoe verhelp je eetbuien en cravings? Hoe creëer je bewustwording zonder je iedere keer schuldig te voelen?
 • 2. Vaarwel dieetcirckel en eetregels
  Waarom is stoppen met diëten zo moeilijk? Hoe stap je uit de dieetcirkel? Welke stappen onderneem je hiervoor? Hoe word je je bewust van je dieetmentaliteit?
 • 5. Sluit vrede met voeding en daag de eetpolitie uit
  Alles in huis hebben zonder het meteen leeg te moeten eten, hoe doe je dat? Wat als je "verslaafd" bent aan eten? Wat met die kritische dieetstem die nog af en toe in je hoofd komt opdagen...? In deze module leer je rust ervaren rond voeding.
 • 8. Koppel sporten los van diëten
  Sporten, moet dat echt?! Spoiler: neen, helemaal niet! Wat is dan wel belangrijk? Verander je mindset rond beweging en maak van beweging een plezier.
 • 1. Intuïtief eten vs. diëten
  Waarom diëten niet werken, wat is intuïtief eten en hoe stel je realistische verwachtingen? Welke verschillende fases ga je door doorheen het proces?
 • 9. Een gezond eetpatroon, wat is dat?
  Wat zegt de wetenschap over voeding? Wat moet je nog geloven? Hoe combineer je gezondheidsaanbevelingen met intuïtief eten? Hoe kan je verpakkingen lezen? Hoe kies je een voedzame maaltijd uit? Dat leer je allemaal in deze module.
 • 3. De weg naar zelfliefde - in samenwerking met Anne-Sophie van Koers
  In deze module leer je jezelf écht kennen en leer je beter voor jezelf zorgen. Wat zijn je waarden? Wat is belangrijk voor jou? Wat geeft je energie? Wat zijn je belemmerende gedachten? Deze module moest er gewoon bij, het traject met Anne-Sophie van Koers heeft mijn leven letterlijk veranderd.
 • 4. Leer je hongergevoel en verzadiging kennen
  In deze module leer je de verschillende soorten honger herkennen, je lichaamssignalen aanvoelen, je gevoelens respecteren,... Ook leer je je verzadiging kennen en hoe je kan omgaan met overeten.
 • Wat als ik momenteel geen tijd heb?
  Je hebt voor altijd toegang tot de videocursus, dus die kan je bekijken wanneer je wilt. Als je er 1:1 sessies bijneemt heb je twee jaar de tijd om deze in te plannen.
 • Wat als ik niet tevreden ben?
  Niet tevreden? Geld terug! Na inschrijving heb je twee weken de tijd om te beslissen of je ermee doorgaat. Indien je merkt dat de cursus niks voor jou is mag je dit mailen naar alessia@themindsetdietitian.be. Wel dien je dan het FMB werkboek (en evt boek en Mindsetkaarten) in oorspronkelijke staat terug te zenden.
 • Kan ik ook losse 1:1 sessies nemen?
  Jazeker, reserveer een gratis kennismaking en dan bespreken we de mogelijkheden.
 • Wanneer gaat het traject van start?
  Kort gezegd; na je inschrijving ;-) FMB videocursus: binnen de 24u na inschrijving ontvang je de link in je mailbox en kan je meteen aan de slag. FMB 1 op 1 sessies: je kan vrijwel meteen starten, vanaf dat je eerste sessie ingepland staat. Er is geen wachttijd.
 • Welke formule moet ik kiezen?
  Dat hangt er van af; ben jij een persoon die graag een online cursus volgt en dit goed op eigen houtje kan? Dan is de videocursus iets voor jou. Het werkboek helpt als extra duwtje in de rug! Denk je daarnaast ook individuele begeleiding nodig te hebben? Dan kan je kiezen voor beiden. Het voordeel hier is dat je de informatie uit de videocursus dan voor altijd ter beschikking hebt. Bovendien ontvang je hier ook het werkboek, het boek en de kaarten bij als mooie bonus. Denk je alleen maar individuele sessies nodig te hebben? Zie 1:1 consultaties bij aanbod.
 • Waarom kan ik me niet meteen inschrijven als ik 1 op 1 sessies wil?
  Vooraleer we samen aan de slag gaan met 1 op 1 sessies luister ik graag eens naar je verhaal. Ook vind ik het belangrijk dat jij je goed voelt bij mij als begeleider. :) Reserveer een gratis en vrijblijvend intakegesprek via de 'Maak Afspraak' knop en we spreken elkaar snel!
 • Kan ik in schijven betalen?
  Ja, dat kan! Op de betaalpagina zie je wat de mogelijkheden zijn.
 • Hoe zal de FMB videocursus te volgen zijn?
  Via een link krijg je toegang tot de cursus. De cursus omvat 9 modules met videopresentaties en verschillende bonusmodules. Ook krijg je toegang tot de FMB community waarin we elkaar kunnen ondersteunen. Je kan alles op eigen tempo volgen.
 • 1) Wat is emotioneel eten juist?
  In deze module zien we wat emotioneel eetgedrag juist inhoudt en welke verschillende niveau's er zijn.
 • 2) Wat zijn de oorzaken van emotioneel eten?
  Emotioneel eetgedrag komt niet zomaar op. Hoe komt het dat zoveel mensen emotioneel eten? Er zijn altijd onderliggende factoren. In deze module leer je deze kennen en herkennen.
 • 5) Mogelijke gevolgen van emotioneel eten
  Aan emotioneel eetgedrag zijn positieve en negatieve gevolgen verbonden. Denk maar aan gewichtstoename, een verlaagd zelfbeeld, weinig energie,... Hoe ga je met deze dingen om?
 • 4) Fysiologische en mentale processen: beïnvloedende factoren
  Welke fysiologische en mentale factoren beïnvloeden emotioneel eetgedrag? Het zijn er meer dan dat je denkt. In deze module ga je jezelf beter leren kennen.
 • 3) De werking van ons brein
  Om te begrijpen waarom we soms plots aan het eten zijn zonder dat dit een bewuste keuze was is het belangrijk te weten hoe ons brein werkt.
 • 8) De kracht van pauzes
  In deze module leg ik je uit waarom meer stilstaan oh zo van belang is. Doordat we allemaal in de ratrace van de maatschappij blijven zitten zijn we het contact met onszelf soms volledig kwijt. We zijn ons minder en minder bewust van ons (eet)gedrag en nemen niet voldoende de tijd om te voelen. Ook vatten we heel de cursus hier nog eens samen.
 • 7) Creëer erkenning en bewustwording
  Wat zijn de verschillende soorten hongergevoel en hoe kan je deze gaan herkennen? Hoe kan je ervoor zorgen dat je niet telkens voeding als oplossing voor je problemen gaat zien?
 • 6) De juiste mindset
  De kans is groot dat je emotioneel eten altijd als iets negatief hebt beschouwd. Dit hielp je vast niet vooruit, maar hoe kan je er dan wel naar kijken? Dat zien we in deze module.

Nog meer extra's...

DE FOOD&FEELINGS

COMMUNITY

Op het leerplatform krijg je ook toegang tot de Food & Feelings community waarin je met al je vragen in terecht kan. Ik beantwoord ze met veel plezier! Ook mag je me altijd privé een vraag stellen.

ONBEPERKTE

TOEGANG

Zolang deze cursus bestaat heb je toegang.

Dit wil zeggen dat je alle komende updates er bij krijgt.

GRATIS

BONUSMODULES

Als bonus krijg je een enorm waardevolle en interessante bonusmodule met adem coach Veerle Dobbelaere. Ook kan je een eerste initiatie pilates volgen met Fantina van Fantiflow.

De cursus bestaat uit 8 modules bestaande uit videopresentaties, audio's en een e-book.

Na betaling krijg je binnen de 24u een log-in in je mailbox om je aan te melden op het online leerplatform. Heb je al een account? Dan kan je bovenaan rechts inloggen.

Praktisch

Je kan met al je vragen en bevindingen terecht in de community.

Het neemt gemiddeld 8-12 weken in beslag om de cursus te doorlopen (afhankelijk van jouw tempo).

Je toegang verloopt niet en dus krijg je alle toekomstige updates erbij.

Nu aan €129 of 2 x €69!

Schermafbeelding 2023-03-15 om 16.56.47.png
Schermafbeelding 2023-03-15 om 17.01.56.png
Schermafbeelding 2023-03-15 om 17.01.45.png
Schermafbeelding 2023-03-15 om 17.01.04.png
Schermafbeelding 2023-03-15 om 16.58.11.png

Hi, ik ben Alessia!

Gecertificeerd intuïtief eten (kinder)diëtiste, spreker en auteur van 'Bye Bye Dieet'.


Ik ben helemaal gedreven door de relatie die mensen hebben met voeding. 3 jaar geleden startte ik mijn praktijk als 'klassieke' diëtiste en merkte al gauw dat vermageringsdiëten nooit een langdurig effect hadden en de gezondheid allesbehalve bevorderden.

Vandaag help ik mijn cliënten intuïtief eten, waardoor ze eindelijk van eetregels en jojo-diëten af geraken. Dankzij de opleiding die ik bij de grondleggers van intuïtief eten volgde ben ik steeds up to date van de nieuwste tools om jou optimaal te helpen.

Zelf ben ik fan van een rustige, authentieke en milde aanpak, dus dat kan je bij mij verwachten.

Ik kijk er heel erg naar uit jou in Food & Feelings te verwelkomen!

ALESSIA-103.jpg

Leer omgaan met
emotioneel eten.

LEER JE EMOTIONELE EETMOMENTEN HERKENNEN.

KRIJG MEER VAT OP JE EETGEDRAG.

GA ANDERS MET EMOTIES OM EN KRIJG MEER RUST.

Food & Feelings (2).png

Heb je een vraag over F&F?

Stuur me gerust een berichtje via het contactformulier en ik antwoord zo spoedig mogelijk.
Je kan me ook mailen op alessia@themindsetdietitian.be

Dankjewel, je bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord!

bottom of page