top of page

Alessia’s prépré

Preparé Americain of Americain Préparé? Wat zeg jij er tegen?

Soit, als kind at ik het enorm vaak, ik was er dol op. We noemden het “prépré”. Dus nu doop ik deze tot Alessia’s Prépré!


Toen ik nog vlees at at ik dolgraag préparé. Hoef je dus niet te vertellen dat ik heel blij ben met deze plantaardige versie, aangezien ik al sinds 2018 geen vlees meer eet.


Inspiratie voor het recept haalde ik bij Veguru.INGREDIËNTEN: • 6 ronde rijstwafels (of spelt-, linzen-, quinoa-,… wafels). Naar gelang de grote van de wafels die je gebruikt ga je er misschien meer moeten toevoegen. • 1 klein blikje tomatenconcentraat (70g) • 1 el olijfolie • 1/2 tl komijnpoeder • 2 tl misopasta • 2 el (vegan) mayonaise

• 1/2 tl gerookte paprikapoeder

• 1/2 tl knoflookpoeder • 1 el sojasaus

• Eventueel: chilipoeder of een beetje sriracha

• Water BEREIDING:


• Mix eerst de rijstwafels fijn in een blender. Voeg dan alle andere ingrediënten toe, met uitzondering vh water. • Voeg dan beetje bij beetje het water toe tot je tevreden bent over de consistentie. • Proef en voeg evt nog iets toe naar smaak.Tips:

  • Serveer met kappertjes en/of augurk.

  • Als je worcestersaus hebt mag er een theelepel bij, maar is zeker geen must!


 

Smakelijk!

​Alessia


374 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page